Dotdotdots
ord

Is, is this the way?

I vår process letar vi efter gemensamma berättelser som spänner över ett brett spektrum av discipliner, och hittar kopplingar mellan individuella praktiker och projekt. Vi utgår från teori, innehåll och process för att hitta kollektiva perspektiv, idéer och intressen som vi sedan väver in i vår kuration.

Examensstudenterna 2024 talar tydligt genom deras arbeten att de varken lyder eller lever efter den akademiska världens svartvita etiketter – eleverna skapar visuella och tematiska kopplingar, med sina jämlikar både historiska och samtida, som sträcker sig långt utanför Konstfacks ramar. Årets examensstudenter visar oss genom sin envishet, kreativitet och beslutsamhet att de inte kan, och kommer inte, passas in i fack.

I år bad Konstfack oss att studenterna skulle visas upp inom sina institutioner, för att ge besökarna utbildningen som kontext för att uppleva utställningen. Deras avsikt var att ledsaga besökaren underlätta utmaningen att förstå det stora antalet projekt som ställdes ut i årets vårutställning, men för oss som curatorer är klyftorna till stor del betydelselösa, korspollineringen och de tvärdisciplinära metoder som årets utexaminerade visar upp befäster att kreativitet inte bekymrar sig med kategorier.

Dotdotdot
Vårutställningens curatorer

Dotdotdot

Lisa Juntunen Roos, Amy Worrall och Petter Rhodiner