Rebecka Vilja Onarheim Jansson (Hon/henne)
Sverige , f. 1998
+46 727012100
Utställning: 15–24 maj på Konstfack

Rebecka Vilja Onarheim Jansson

Peace of Mind
Rebecka Vilja Onarheim Jansson

Ett projekt om ADHD i arbetsmiljön.

Att hitta balansen mellan arbete och vila, och den sensoriska upplevelsen på vårt nervsystem har varit två fundamentala pelare genom hela detta projekt.

Detta projekt kommer från en större forsknings- och workshopfas. Hur designar man för en diagnos som alla har sin egen relation till?

Det finns rekommendationer för att göra det lättare att leva med denna diagnos, som att sova 8 timmar, ha regelbundna rutiner, äta, träna, etc., vilket allt låter som ganska grundläggande saker, men detta blir ännu viktigare för personer med ADHD när just det att hitta balansen mellan dem kan vara en kamp.

Detta bord är en liten manifestation av inkluderande design och ett fysiskt hjälpmedel för att hitta en balans mellan arbete och vila.

Ett bord du kan aktivera och deaktivera genom att öppna och stänga bordsskivan och höja eller sänka bordsbenen beroende på ditt behov, vilket skapar en ritual i att aktivt förbereda ditt utrymme för vila eller arbete.

Med detta bord vill jag visa att estetik har en funktion genom den påverkan det har på vårt välbefinnande genom den sensoriska upplevelsen.

Rebecka Vilja Onarheim Jansson
Rebecka Vilja Onarheim Jansson